Metode naturale de curatare a covoarelor

Metode naturale de curatare a covoarelor

Un covor igienizat in mod regulat reduce riscul de alergii si tine infectiile la distanta. Insa, majoritatea produselor de curatat din comert contin substante chimice puternice care sunt toxice.

Mai departe iti vom prezenta cateva trucuri pentru a curata in mod natural covorul chiar acasa la tine.

Metode eficiente pentru curatarea covoarelor


Desi mare parte din murdarie se constituie sub forma uscata si poate fi inlaturata prin aspirare, e nevoie de curatare in profunzime, protejand fibrele si tesatura. Poti reda aspectul deosebit al celor mai frumoase covoare pentru casa folosindu-te de cateva produse simple.

Bicarbonat de sodiu


O solutie potrivita pentru a curata un covor murdar sau cu pete de grasime este prin utilizarea bicarbonatului de sodiu. Presara acest praf direct pe covor, freaca usor cu o perie si lasa-l sa actioneze peste noapte.

A doua zi, aspira covorul foarte bine si bucura-te de rezultatul obtinut: un covor curat care miroase frumos! Bicarbonatul de sodiu este indicat si pentru petele umede deoarece absoarbe lichidul foarte repede. Se pune in zona afectata, iar dupa cateva ore se aspira.

Otet


Pe langa faptul ca igienizeaza covorul fara a lasa urme toxice, otetul ii reda stralucirea si culoarea. Amesteca doua lingurite de sare intr-o cana de otet, pulverizeaza solutia obtinuta pe covor si freaca-l cu o perie moale.

...

Citeste continuarea articolului aici: Metode naturale de curatare a covoarelor .

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze